nedeľa, januára 11, 2009

Deštruktívna sexualita pt.1 aneb Teória falocentrizmu a iné



Nič nepritiahne čitateľov tak ako bezduché bláboly o sexe... Ževraj...
N: Ale potom by sme mohli naše teórie obrátiť na asexualitu, na oklamanie nepriateľa. Veď predsa nie sme nejaké promiskuitné nymfomanky. Iba že by sme boli... Ale ja vlastne vôbec nie som promiskuitná nymfomanka...!
M: Teraz si si..ehm...nakakala do svojho orálneho otvoru...
N: Lol, ale s akou eleganciou!!

Tento článok by sme chceli venovať v súčasnosti pomerne rozšírenej a napriek tomu zanedbávanej téme falocentrizmu. Zanedbávanej, pretože s touto témou je dnes už vyrovnaný asi každý a pokladá ju za samozrejmú súčasť nášho života (okrem Nininej nemenovanej priateľky a Majinej nemenovanej sestry Terezy, ktorá sa s ním nevie vysporiadať, lebo nevie prekonať zášť s problémami falocentrizmu v minulosti...rofl ).

Výhoda vyrovnania s falocentrizmom spočíva vo variabilite tejto témy ako zdroja následného pobavenia. Napríklad Majiným nekonečným zdrojom pobavenia na túto tému je Ninina fixácia na falický symbol ako taký, čo sa prejavuje v neustálych nemiestnych narážkach na falické symboly na Majinom tričku ( VôBEC to nie sú falusy, ale gombíky na rádiu ) a veciach bežnej potreby, ako sú riady, kozmetické potreby a pod.
Príjemným kontrastom je, že heterosexualitu ako takú považuje za vrchol nudnosti. Nina je jediným členom skupiny, familiárne nazvanou ninosexualita, pretože ju priťahujú ľudia s homosexuálnou orientáciou ( Pre jasnosť, ľudí s homosexuálnou orientáciou priťahujú ľudia s rovnakým pohlavím, ako sami sú, ale Ninu priťahujú ľudia, ktorých priťahujú ľudia rovnakého pohlavia. Teda, neviem, či je to jasné, ale Maja v tom má silný bordel:D ). Aby to nevyzeralo, že sme odbočili od teórie falocentrizmu a variability tohto pojmu smerujúcej k pobaveniu, uvadzáme Ninin výrok týkajúci sa myšlienky : "Niekedy sa mi myšlienky zdajú ako väčšie alebo menšie falusy, v celej efemérnosti tohto pojmu..."

V súvislosti s falusom mi nedá nespomenúť krásny výrok Dana Browna v knihe Da Vinci code, že Francúzi, ako národ "milovníkov", si nemohli vybrať lepší národný symbol ako 300 metrov vysoký falus. Keď už o tom hovoríme, tak ani Taliani s ich šikmou vežou nie sú voči falocentrizmu nezaujatí.
N: A čo BB a hodinová veža?
M: A BA a kruhová kaviareň?
Teda môžeme povedať, že ani architektúra ako taká nie je voči falocentrizmu imúnna.

V ponímaní falusu v najužšom slova zmysle sa názorovo rozchádzame.
Nina napriek svojej neodškriepiteľnej fixácii na tento symbol tvrdí, že ho k životu nepotrebuje.
Maja si však myslí, že ju raz falická fixácia tak či tak dobehne. Pretože Maja sa k tejto téme vyjadruje jednoznačne : " falus je falus, Nina, to neoklameš ".
Aby Maja nevyzerala ako povrchný pokrytec, poznamenávame, a to zdôrazňujeme, že svoju teóriu objasňuje ako "lízanie zmrzliny cez sklo" , jednoducho, "nie je to to pravé orechové".
M: Chápeš, sex je ako droga, a lesbický sex, nech si o tom myslíš čokoľvek, nie je sex v pravom slova zmysle.
N: Ale vieš, existujú ľudia, ktorým zmrzlina nechutí, a na orechy majú alergiu...
M: V tom prípade sú tí ľudia homosexuáli, a táto teória je na nich neaplikovateľná.
N: To ale znamená, že táto teória sa týka len nudných heterosexuálov, a netýka sa teda ani bisexuálov ani ninosexuálov.

Takže na záver falocentrizmu a našich miniteórií, naším cieľom je pobaviť a inšpirovať, nie poučiť. Pretože naším cieľom je Cesta ( po vzore východných velikánov, a s komunizmom to nemá nič spoločné ), záleží na nás, akú si vyberieme. Chceme podnietiť ku kreativite, pretože náš blog je miestom, kde sa kreativite medze nekladú.

Dobrú noc a veľa sily do rozkroku.

Nina & Maja

1 komentár: