streda, januára 14, 2009

Sexuálne miniteórie - Ako moderné ženy pristupujú k sexu

Rozhodli sme sa s Majou konečne spísať súbor tých najlepších a najobscénnejších myšlienok, ktoré nás napadli v súvislosti s témou sex, vzťahy, muži, láska...
Možno by sa žiadalo začať kontemplatívnejšie, ale načo zbytočne zdržovať.

Miniteória prvá - Ninina teória sexu ako politiky

Táto teória sa dá zhrnúť do niekoľkých viet. Podstatou je podobnosť medzi sexom a politikou. Myslím si, že v oboch pripadoch ide o jedno jediné - o MOC. Slovo moc má kľúčový význam v definícii politiky, a v rámci záležitostí fyzických prejavov lásky ( a iných citových deviácií) tiež, veď čo môže byť pre inferiórne ľudské ego príjemnejšie ako pocit vlastníctva. Vlastniť iného človeka znamená mať nad ním túto moc, hoci v niektorých prípadoch je toto stanovisko možno vecou nadsázky. Ale aj keď nepopieram existenciu citov a lásky (a iných deviácií), dôležitosť moci je podľa mňa nevyvrátiteľná. Aby som nepôsobila fundamentalisticky, pripúšťam možnosť, že často ide o túžbu po "dobrej moci", a že táto túžba so spomenutou láskou ide ruka v ruke.
Použitie moci je už ťažšie definovateľné. Moc v tejto hre získavajú obaja, ale aj jeden. Záleží od okolností a vkusu.
Dobrú chuť!
( A prosím, nezamieňať si pojmy "moc" a "manipulácia", potom by moja teória stratila na romantike.)


Investigatívnosť, s akou k takýmto banalitám pritupuje moje okolie, je pre mňa zdrojom inšpirácie a radosti. Kultovou sa pre mňa stala teória "gastrosexuality" podla Maje.

Miniteória druhá - Majina "gastrosexualita"

V tejto miniteórii sa Maja zaoberá otázkou výberu sexuálnych partnerov. Poznáme nespočetné množstvo stanovísk - sex až po svadbe ( utópia ), sex z lásky, sex ako koníček, šport... Ospravedlňujem sa za simplicitnosť tejto úvahy, ale často mi je vytýkaná prílišná nezrozumiteľnosť...
Maja sa rozhodla prirovnať svoje osobné stanovisko ku gastronómii.
" Keď si hladná, zješ všetko... A tak isto to máš aj so sexom. Keď musíš, tak musíš..."
Alebo ešte inak - nasleduj inštinkt, počúvaj smäd.


Miniteória tretia - In vino veritas

Muži, ktorí pijú víno, sú pre moderné investigatívne ženy nebezpeční. Nechcú sexovať, nechcú súložiť, chcú sa milovať. To si myslím už nepotrebuje žiadny ďalší komentár.


Takže toľko naše úvahy a postrehy.
Dobrú noc a veľa sily do rozkroku, lebo ako raz povedala moja múdra kamarátka, "láska kvitne v každom rozkroku".


Nina ( s ctihodnými Majinými úvahami a jej neoceniteľnou podporou )

3 komentáre:

  1. Nina vychadzas zo svojich zivotnych skusenosti, ak vravis o nevyvratitelnosti moci vo vztahu, alebo generalizujes len to,co si sa dozvedela? Podobnost medzi sexom a politikou je len cisto nahodna.Kedze nemaju viac spolocneho ako moc je to trochu nezmyselne prirovnavat tieto dve veci. Navyse v politike ide o presadzovanie vlastnej moci nad inymi.Ked to aplikujes na vztahy, vychadza mi suma sumarum "postelny suboj".
    Avsak vztah ide ruka v ruke s toleranciou. Laska vylucuje moc.Ked niekoho lubis, necitis potrebu ho ovladat(neratame sadomaso praktiky), ale skor preniknut do neho a pochopit ho.
    Teda rozved svoju miniteoriu do poloteorie pripadne do megateorie:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neosvietenost tvojho komentara ma bavi, ktotkolvek uz si:)
    Moc je velmi variabilny pojem, a prave z tejto variability som cerpala. Rovnako ako laska sa neda merat na gulockovych pocitadlach.
    Dakujeeeeem za cmnt, mame ich zalostne malo:)
    Nina

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mna dojima tvoje zvlastne uvazovanie a dockala som sa skutocne politickej odpovede:-D
    btw skus si ocekovat priatelov na FB:)snad ta prenikne luc poznania;)

    cielom prispevku bolo rozprudit diskusiu,dat spatnu vazbu, dopatrat sa causy causarum tvojich uvah. evidentne sa to nepodarilo.

    OdpovedaťOdstrániť